En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Yangın Bapsı Kilidi bapnın spontane kapanması ile müşterek devreye giren, ısı ve kötüın sair tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı kesifı sıkıya kapanmaktadır.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın makul bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangın kapılarının üretim amacı anatomi sağlığını yangın ve tütün kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari mimarisı ilkin olgunlaşmak üzere kullanma amacına ve kullanan nüfus adetsına nazaran tasarlanan bapdır. Aynı anda birşu denli insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu düzenışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Bu baplar yardımıyla ani gelişen durumlarda binadaki boşaltma davranışlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir halde binayı bırakma etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Kapının güzel duyu konstrüksiyonsı ve iştiyak edilen aksesuarların kullanımı hediyeı direkt olarak etkilemektedir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı örgüya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Projeye en tatminkâr Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı yangın kapısı binalarda içeriden itilerek dünyaarı düz suhuletle açılan ve kalaba grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın merdivenleri, oranlı bir tasarım ile kurma edilmelidir. Bu tasarım, kullanıcıların ivedili durumlarda kolayca kullanabilmesini sağlamlamalıdır.

Dayanak kattaki dükkân ve benzeri yerlerde nefer nüshası 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en ırak noktadan dış ortama açılan bapya olan uzaklık 25 m’den azca ise, yapı dışına hiçbir çıkış ehliyetli onaylama edilir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin birinci sınıf şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Kaçış yolları, bir örgünın rastgele bir noktasından mekân seviyesindeki caddeye denli olan devamlı ve engellenmemiş yolun tamamıdır. Kaçış yolları kapsamına;

Bir yangın hâlinde yahut herhangi bir ivedili durumda, kullanıcıların teltiklıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan işlemek zorunda kalmaksızın bir çışitaa veya çışitalara vasıtasız erişmeleri karınin muktezi tedbirler karşıır.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen kuruluşlabilmekle omuz omuza daha çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun omurga nedeni yan kaybına vasıf vermemesi ve daha azca maliyetle kârin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare eklenerek gestaltlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Report this wiki page